Familieterapi

I familieterapien lægger jeg særlig vægt på at hjælpe parterne med at lytte aktivt til hinanden og derigennem komme tættere på at "forstå", og nærme sig hinanden følelsesmæssigt, men ikke nødvendigvis "enes" (medmindre, der er grundlag herfor). Der arbejdes endvidere  med følelser i et relationelt perspektiv og konkret med forandringer -også imellem samtalegangene og med at skabe bevidsthed ifht. uhensigtsmæssige mønstre, og på hvilken måde parterne kan begynde at arbejde konstruktivt imod disse i handling.

Ofte tilbyder jeg også individuelle samtaler som supplement eller som indledning til terapien - navnligt hvis den ene eller flere kæmper med udfordringer, der egner sig bedre til at arbejde individuelt med.

Spiseforstyrrelser

Jeg har erfaring med behandling af spiseforstyrrelser fra et væld af sammenhænge (herunder psykiatrien, særlige tilrettelagte ungdomsuddannelser samt i egen private praksis).

Jeg har arbejdet med alle typer af spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, BED, ortoreksi) og i alle faser og grader af alvorlighed. Efter års erfaring med området, er det blevet tiltagende klart for mig, at en spiseforstyrrelse aldrig bør ses som årsagen til psykologiske problemstillinger, men nærmere som en del af et “symptombillede”/ en slags destruktiv “copingstrategi”, der samtidigt med at den umiddelbart “hjælper” personen med at tackle noget også er med til at fastholde personen i selv samme problem. Når jeg arbejdet med spiseforstyrrelser er det derfor vigtigt for mig at tale om alt det, der “ligger bagved” spiseforstyrrelsen og som spiseforstyrrelsen skal forstås igennem. Lad os sammen finde ud af, hvad det spiseforstyrrede handlemønster bliver “brugt til”.

Sammen med personen hjælper jeg med at undersøge og afdække spiseforstyrrelsens ophav, dens måde at operere på samt med at skabe grundlag for i konkret adfærd at kunne begynde at gå imod den spiseforstyrrede adfærd og arbejde henimod et så normaliseret forhold til mad som muligt.